ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΣΙΩΝ

Ο Πανελλήνιος Λαογραφικός Σύλλογος «ΟΙ ΡΙΖΕΣ»  έχει δημιουργήσει και διαθέτει τη μεγαλύτερη ιματιοθήκη ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα , η οποία  αποτελείται από πολλές και διαφορετικές φορεσιές από κάθε γεωγραφική  περιοχή και σε όλα τα μεγέθη και  η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με καινούριες όλο και περισσότερο εξειδικευμένες και σπάνιεςenoik4 . Οι φορεσιές κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στα εργαστήρια του συλλόγου, είναι άριστης ποιότητας  και η επιλογή τους γίνεται μετά από έρευνα και μελέτη ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στο σύλλογο και  είναι πιστά αντίγραφα αυθεντικών φορεσιών και πρωτότυπων μουσειακών εκθεμάτων.

Τις φορεσιές αυτές τις χρησιμοποιεί ο σύλλογος στις εκδηλώσεις του και επίσης τις παραχωρεί και σε άλλους φορείς για την κάλυψη των εκδηλώσεών τους. Έχουμε συνεργαστεί και καλύψαμε ενδυματολογικά πολλά φεστιβάλ στην Αθήνα και στην επαρχία, εκδηλώσεις συλλόγων , δήμων , ιδρυμάτων , δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και νηπιαγωγείων  , καθώς επίσης και παρελάσεις, παραδοσιακούς γάμους και θεατρικές παραστάσεις.  Επίσης έχουμε διαθέσει τις φορεσιές μας σε χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό και έχουν πάρει πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις φορώντας τες.

Η συντήρηση των φορεσιών γίνεται στο δικό μας χώρο, είναι συνεχής και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και  στον τομέα αυτό, με αποτέλεσμα όλες να είναι πολύ καθαρές και περιποιημένες.

Επειδή είμαστε Λαογραφικός σύλλογος και ενεργούμε πάντα με γνώμονα το ενδιαφέρον για τη διάσωση της  πολιτιστικής μας κληρονομιάς δίνοντας  ξεχωριστή  σημασία στην ενασχόληση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων με την ελληνική παράδοση,  επιδιώκουμε τη συνεργασία με όσους φορείς έχουν δραστηριότητες που αφορούν τον παραδοσιακό χορό  διαθέτοντας  τις φορεσιές μας  σε ιδιαίτερα  χαμηλή τιμή συγκριτικά με την υψηλή τους ποιότητα, τον πλούσιο εξοπλισμό τους  και το υψηλό κόστος κατασκευής τους, τα οποία εξασφαλίζουν άψογη εμφάνιση όπου χρησιμοποιούνται.

Ο τρόπος που παραδίδονται οι φορεσιές είναι τέτοιος που κάνει πολύ εύκολο για οποιονδήποτε το μοίρασμά τους στους χορευτέenoik3ς.

Υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβουμε εμείς την παράδοση και παραλαβή των φορεσιών στον και από το χώρο της εκδήλωσης  ή και την επιμέλεια του ντυσίματος των χορευτών , πάντα μετά από συνεννόηση . Αυτό  ισχύει για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Όσον αφορά στην επαρχία οι φορεσιές αποστέλλονται είτε με το ΚΤΕΛ , είτε με μεταφορικές εταιρείες.

Η επίσκεψη των ενδιαφερομένων στο χώρο της ιματιοθήκης θα ήταν χρήσιμη , γιατί  συμβάλλει και στο σχηματισμό προσωπικής άποψης για τις φορεσιές και για το χώρο που φυλάσσονται και συντηρούνται  , αλλά και στην επίτευξη προσωπικής γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τη λαϊκή μας παράδοση.

Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια, άσχετα με την , τυχόν, συνεργασία μας.